חוסמי בטא תופעות לוואי

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

03/02/2023 | 12:54 | מאת: ינון

שלום דוקטור, אני סובל מתסמונת מטבולית קלה. אני בן 50. בהיר. אשכנזי. סיפור משפחתי של מחלת עורקים כלילית אצל אימי, ופרפור פרוזדורים כרוני אצל אבי. ארגומטריה ואקו לב שלי תקינים לחלוטין. בשל דופק גבוה, כבר תקופה ארוכה, הקרדיולוג הוסיף לי קרדילוק 2.5 מ"ג. זה היה לפני שלוש שנים. מאז שאני נוטל את הקרדילוק, השיער שלי החל להידלדל ופרצה אצלי אטופיק דרמטיטיס או אולי פסוריאזיס על הפנים שלי. במידה ויש קשר בין בטא בלוקרס לדילול שיער הראש ולפסוריאזיס , האם אפשר להשתמש בתרופה ממשפחה אחרת לטיפול בדופק מהיר? כמובן שאקבע תור לקרדיולוג שלי לשם כך. תודה רבה, ינון

תופעה הזאת של חוסמי ביטא מאוד נדירה (פחות מ-0.01%). ממליץקודם כל לבדוק בכלל צורך בטיפול בחוסמי ביטא. לפי התיאור אני לא בטוח שאתה צריך את הטיפול הזה.

מנהל פורום הפרעות קצב לב