שאלה כללית לגבי הפרעה חשמלית

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

15/12/2022 | 21:35 | מאת: Linoy

דר 🙏😊 איזה הפרעה חשמלית בעצם בהגדרה שלה גורמת לדום לב ? אילו סוגי הפרעות חשמליות גורמות לדום לב בעצם ?!

לא ממש הבנתי את השאלה. אם השאלה היא מה הפרעות קצב שגורמות לדום לב אז: דום לב, או בעברית יותר מקצועית מוות פתאומי, נגרם ברוב המקרים ע"י הפרעות קצב חדריות כגון Ventricular fibrillation או Ventricular tachycardia (או בעברית פרפור חדרים או מהירות חדרית). חלק קטן יותר מהמקרים נגרם ע"י הפסקה בפעילות הלב (לרוב- הפרעות הולכה חמורות).

מנהל פורום הפרעות קצב לב