האם פעימות מוקדמות יכולות להעלם?

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

09/12/2022 | 23:17 | מאת: מיכאל

שלןם ד"ר 1.האם פעימות מוקדמות פרוזדוריות יכולות להעלם אי פעם? 2. מה הסיכוי הסטטיסטי לפרפור פרוזדורים? תודה

1. להרבה אנשים סובלים מפעימות מוקדמות זה בא בתקופות, כאשר יש תקופות בהם פעימות נעלמות. יש מעט מקרים בהם זה נעלם "לגמרי", לפחות לתקופה ארוכה. 2. לפי מקרדים ריבוי פעימות מוקדמות עליתיות הנרשמות בהולטר אצל אנשים מבוגרים מעלה סיכון להתפתחות פרפור. כך באחד המחקרים זה העלה סיכון לפרפור בעתיד פי 3 כמעט.

מנהל פורום הפרעות קצב לב