בדיקות אקג והולטר לב

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

29/11/2022 | 20:19 | מאת: שמואל

שלום בגלל פלפיטציות הופניתי לבצע בדיקות אקו לב והולטר 24 שעות. כ"כ בביקור אצל קרדיולוג מומחה להפרעות קצב בוצע אקג לפני הכניסה לרופא. בהולטר היו פעימות מרובות ממקור חדרי VPBS, בערך 3 אחוז מהפעימות. על אף הפענוח הזה הקרדיולוג אמר שלא בטוח שמדובר במקור מהחדרים אלא יכול להיות שמדובר במשהו מהעליות. לאחר הביקור ראיתי בדף הסיכום ביקור כמה משפטים ואבחנות שהייתי שמח להבין קצת יותר. בעניין הפעימות בהולטר נכתב שאין לשלול מדובר בפעימה עלייתית עם אברציה. כ"כ באקג PR על הצד הקצר ויש סבירות אף שהיא נמוכה שיש מסלול אקססורי. מה זה פעימה עלייתית עם אברציה? והאם זה מצב טוב יותר או פחות טוב מאשר VPBS? ומה זה " באקג PR על הצד הקצר ויש סבירות אף שהיא נמוכה שיש מסלול אקססורי"? עשיתי בעבר לא פעם אקג ולא אמרו לי דבר על זה. נשלחתי לבצע מבחן מאמץ, וכן בדיקת הולטר 24 שעות עם 12 לידים. וכן אמור לבצע אדנוזין טסט. האם יש סיכון בטסט אדנוזין? תודה רבה

לפי הנתונים קרוב לוודאי חשד של רופאים הוא בקיום Preexcitation (מצב בו יש מוליך חשמל בלב נוסף למוליכים רגילים). - לגבי אברציה- זה מצב בו יש האטה בהולכת חשמל בחדרי הלב, מובילה לשינוי צורת קומפלקסים באק"ג. כם יש מצבים בהם קשה להבדיל בין פעימה מוקדמת חדרית או עלייתית עם אברציה. זה לא נכון שאחד מהן "יותר מסוכנת" - כל מקרה לגופו. לגבי טסט עם אדנוזין. טסט הזה אמור לעזור בגילוי המוליך הנוסף שדיברתי עליו בתחילת תשובתי. בכל פעולה רפואית יש שיעור סיבוכים מסיום. בטסט הזה סיכון נמוך מאוד.

07/12/2022 | 16:46 | מאת: שמואל

תודה על התשובה המפורטת האם טסט אדנוזין זו בדיקה שגרתית מקובלת או שיש בדיקות יותר מתקדמות ועם פחות סיכונים? אני מבין שעושים מניפולציה במערכת ההולכה החשמלית, האם יכול להיות לזה השפעה שלילית לאחר הבדיקה או שאחרי שקצב הלב חוזר כמו שצריך אין שום השפעה לבדיקה שהיתה ובעצם זה כאילו שהיא לא היתה? שואל גם כדי להבין קצת יותר על הבדיקה וגם חשש טבעי האם זה מצב שעלול להיות מסוכן בטווח המיידי וגם לאחר מכן. תודה רבה

חותר נכון היה לשאול את הרופאים המפנים או מבצעים את הבדיקה. טסט אדנוזין זאת בדיקה במהלכה מזריקים תרופה בשם אדנוזין שהיא "חוסמת" הולכה במסלול הרגיל החשמלי בלב למס' שניות, כך ניתן לראות מסלולים נוספים שנסתרו ע"י הולכה נורמלית - במידה וקיימים כאלה. השפעה של התרופה היא למס' שניות. אין כמעט סיבוכים בפעולה האבחנתית הזאת.

מנהל פורום הפרעות קצב לב