בדיקת MRI עם קוצב לב מסוכנת?

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

29/11/2022 | 19:10 | מאת: נעמה

לאבי בן 87 קוצב לב. מומלץ לו לעשות MRI בשל ציסטה בלבלב(אמנם בפט סיטי לא הודגמה קליטת יתר)אבל גסטרואנטרולוג אמר שלפני EUS אם אפשר שיעשה MRI בו יראו בבירור יותר את הציסטה ואם צריך נעשה אח"כ EUS. השאלה מה מידת הסיכון לMRI עם קוצב. מנהל יחידת הקוצבים בשערי הצדק אישר לעשות.אבל בכל אופן אני חוששת. תודה מראש

השאלה מאוד חשובה. ביצוע MRI למטופלים עם קוצבים זאת סוגיה מורכבת. ישנם קוצבים שהם מתואמים עם MRI ואז, בתנאים מסויימים ניתן לבצע בדיקת MRI. יד קוצבים (בדרך כלל ישנים יותר) שהם לא מתואמים עם MRI, בהם ישנה סכנה יותר גבוהה לבעיות בביצוע MRI. לאור זאת כל מקרה הוא צריך להיבדק בנפרד. לוקחים בחשבון סוג הקוצב, תלות בקוצב, חיוניות בדיקת MRI. חשוב לפנות למרפאת קוצבים בה אבא נמצא במעקב.

מנהל פורום הפרעות קצב לב