רישום אקג של 24 שעות

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

30/10/2022 | 19:12 | מאת: אסף

שלום 1. איך נראה פעימות מוקדמות והחסרת פעימות ברישום בהולטר לב 24 שעות? זה תרשים כמו שרואים באקג ואז בעצם יראו רווח גדול יותר בין הפעימות יחסית לפעימות הסדירות? 2. האם יכול להיות שבתחושה וגם במישוש הדופק באצבעות ירגישו את החסרת הפעימה ובהולטר לא יהיה לזה ביטוי? 3. בהולטר 24 שעות יש צורך ללחוץ על הכפתור בכל פעם שיש תחושה חריגה? עשיתי בעבר הולטר כמה פעמים ואף פעם לא ניתנה לי הנחיה כזו, רק כעת אני קורא באינטרנט שיש דבר כזה, וגם זוכר שיש במכשיר כפתור ירוק וצהוב, אך לא נאמר לי אף פעם להשתמש בכפתורים הללו במשך שעות הבדיקה. האם זה משמעותי? 4. פרפור פרוזדורים זה משהו שאם בודקים דופק עם האצבעות מרגישים אותו? כלומר זה משפיע על הדופק שנימוש ביד ובעצם אם בזמן הפרפור יהיה ניתן לחוש זאת עם האצבעות? הדופק הנימוש יהיה מהיר ובלתי סדיר? סליחה על אורך השאלות, ותודה על המענה.

1. יש תמונה אופיינית לפעימות מוקדמות באק"ג. הולטר זא למעשה אק"ג למשך זמן- אז גם בו אותה תמונה. בדיקות דופק שמבוצעות בו זמני עם אק"ג אמורים להראות פעימות מוקדמות אם מופיעה באותו זמן באק"ג. 2. אין בהולטר "רגיל" אופצי ללחיצת כפתור. יתכן קיימים מכשירים עם אופציה כזאת 3. כן בפרפור פרוזדורים רופא יכול לזהות הפרעת קצב במישוש דופק. לא תמיד דופק בזמן פרפור מהיר

מנהל פורום הפרעות קצב לב