תוצאות הולטר.האם יש טיפול למצב?

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

24/10/2022 | 07:32 | מאת: שרה

בוקר טוב! אני בת 60.סובלת מיתר לחץ(מאוזנת תרופתית על ידי אמלודיפין).בשל הכאבים בחזה עברתי בירור מקיף כולל צנטור,אקו לב במאמץ ואקו רגיל.הבדיקות ללא ממצא חריג. לאחרונה עשיתי הולטר לב 48 שעות:קצב סינוס.הדופק נע בין 46 לבין 103.הממוצע 66.פעימה מוקדמת בודדה חדרית ו18 פעימות מוקדמות על חדריות בלילה ובשעות הבוקר סינוס ברדיקרדיה. חשוב לציין שהדופק בלילה לפני 4 שנים היה 52 ולפני שנתיים 49. ז.א. שהדופק הלילי במגמת הירידה הרופאה,אליה פניתי אמרה ואין מה להציע לברדיקרדיה לילית ורק כשבמהלך החצי השנה הקרובה זה ירד עוד יחשבו מה לעשות... יש לי מספר שאלות: 1. איך אדע שהדופק בלילה ירד עוד,הרי אני ישנה? 2.האם יש פיתרון לברדיקרדיה לילית?תרופתי?אחר?האם בכלל? תודה רבה ויום נעים!

1. אין צורך ךעקוב אחרי דופק בלילה וביום אם אין לזה סיבה מיוחדש. בבדיקות שתיארת לא רואה בעיות כגון ברדיקרדיה משמעותית. 2. אין לך "ברדיקרדיה לילית". אין צורך בטיפול. בדגול אין לך בכלל ברדיקרדיה משמעותית.

מנהל פורום הפרעות קצב לב