קצב בעיקר בשינה מעוטה

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

11/08/2022 | 23:04 | מאת: יוני

שלום, בבדיקת שינה נמצא ברישום קצב הלב פעימות פרוזדוריות מוקדמות מפוזרות. לעיתים כאשר אינני יושן מספיק (כחמש שעות או פחות) אני מרגיש לאורך היום חוסר פעימות ואז שיעול ומספר פעימות מוגבר (דופק לא סדיר) כאשר אני מקפיד לישון ואינני חולה אז אין לי חולשה ודופק בסדר. שאני חולה ואני צריך לקום להתרוקן אני לא מספיק להתרוקן בגלל הדופק החזק. בגלל היסטוריה משפחתית וכו' עברתי בירור (הולטר 24 שעות) ביום הבדיקה ישנתי כמעט רגיל וכמעט שלא הרגשתי את בעיה עם הדופק. האם עלי היה לעשות את הבדיקה בזמן "הבעיה" שינה מעוטה או אין צורך הבדיקה תקינה. לדברי רופא המשפחה רק אם והבדיקות לא תקינות יש מקום להתעייץ עם קרדיולוג ולדבריו הכל תקין. בקופה חייב הפנייה לקרדיולוג. אני אב לילדים קטנים ואני לא רוצה להזניח. Normal Beat Total : 91975 APB'S : 20 ATRIAL TACHYCARDIA : 0 חדר שמאל: בגודל תקין. אינו מעובה. תפקוד תקין. תפקוד דיאסטולי תקין של חדר שמאל. חדר ימין: במימדים תקינים. התכווצותו תקינה. אאורטה: שורש אאורטה בגודל תקין. האורטה העולה מורחבת במידה קלה. עליה שמאלית: מורחבת במידה קלה. עליה ימנית: בגודל תקין. מסתם מיטרלי: מסתם מיטרלי תקין. אי ספיקה מיטרלית טריוויאלית. מסתם אאורטלי: עיבוי קל של עלי המסתם. מסתם טריקוספידלי: מבנה ותפקוד המסתם הטריקוספידלי תקין. אי ספיקה טריקוספידלית קלה. לחץ דם ריאתי תקין. Great Vessels: IVC: הוריד הנבוב התחתון (IVC (ברוחב תקין ועובר תמט נשימתי מלא . תפליט פריקרדיאלי: לא נצפה תפליט פריקרדיאלי. בעיות רפואיות וספות: עודף משקל, עבר יתוחים בעמוד השדרה. תוצאות הבדיקה: ערך רישום במעבדה במשך 15:06 שעות שיה. שמעה חירה בעוצמה חזקה עד 60 דציבל (ממרחק מטר). כמו כן רשמו 292 הפסקות שימה חסימתיות בות 40-10 שיות, בצפיפות של 47 לשעה (לעומת 24 לשעה ב-2010 .(הן גרמו ליקיצות ותועות גוף וקטעו את מהלכה התקין של %97 עד השיה. בסיומן רשמו ירידות ברמת ריווי החמצן בדם מ %73. ברישום ה-EEG פעילות רקע סימטרית וסדירה (בהתאם לשלבי השיה השוים) ללא הפרעה פרוקסיסמלית משום סוג. ברישום קצב הלב פעימות פרוזדוריות מוקדמות מפוזרות. סיכום/המלצות: תגלתה תסמות דום שימה בשיה מן הסוג החסימתי בדרגה קשה. 2010 .הרישום רע מקודמו ב- מומלצת הפחתה במשקל בפיקוח רפואי. סיבת ההפניה: אסטמה. בירור. ממצאים: בלוטת התריס אינה מוגדלת. מבוא לבית החזה תקין. מרכיבי המדיאסטינום תקינים. הריאות מראות אוורור וציור ווסקולרי תקינים פרט למוקד זעיר ב- RML בסמוך לסדק בין אונתי הקטן מוקד נוסף תת-פלאורלי .RUL, RML -ב שני מוקדים בבסיס הריאה משמאל. לא הודגמו בלוטות מוגדלות במיצר, באקסילות ובשערי הריאות. הטרכיאה והתפצלות הברונכים תקינים. אין עדות לתפליט פלאורלי או פריקרדיאלי. במעבר חזה/בטן מודגמות בלוטות יותרת הכליה תקינות. כבד, טחול, לבלב והכליות אשר נכללו לסריקה ללא ממצא פוקאלי גס. מבנה גרמי - שינויים ניווניים בע"ש.

מציע לפנות ליעוץ מסודר. שלחת לי ממש גיליון מלא.מזכיר- זאת לא מרפאה יועצץ. זה פורום לשאלות כלליות קשורות להפרעות קצב

מנהל פורום הפרעות קצב לב