פעימות מוקדמות מלחיץ מאוד

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

10/08/2022 | 14:39 | מאת: מורן

שלום רב דוקטור ותודה מראש על המענה אני ממש אשמח לעזרתך בשאלתי. לצערי הרב אחותי הגדולה נפטרה לפניי חודש היתה חולה אנקולוגית נפטרה מתסחיף ריאה. כמובן שאני בתקופה לחוצה והחרדות גברו יותר בת 37 בריאה בדרך כלל. סובלת מחרדות מטופלת 4 שנים בלוסטרל 100 מג עקב החרדות עברתי בדיקות של הלב הולטר,אקג במאמץ,אקו לב סיטי חזה צילום חזה בדיקות דם א.ק.ג כל שבועיים ברוך השם הכל תקין אולי 15 שנה יש לי את התופעה של פעימות מוקדמות תפסו אותה בהולטר זה ממקור על חדרי הייתי אצל קרדיולוג אמר שהכל תקין. פעם הן מופיעות במנוחה פעם במאמץ פעם בזמן נשימה עמוקה פעם אחריי ארוחה יש פעמים שיש אחד אחריי השני לדקה בערך יש פעמיפ נעלם לחודשיים שלוש בקיצור אין לזה דפוס אחיד. שלשום בזמן נסיעה ואחריי ארוחה לקחתי נשימה עמוקה הרגשתי פעימה ואש נלחצתי ושוב נשימה עמוקה ושוב פעימה ונלחצתי נורא ומאז אני יומיים בחרדות כאילו זה חדש לי ולא מכירה את התופעה לחוצה מה ומזנמנת עוד כאלה וזה לופ מלחיץ ביותר. האם יש סיבה לדאוג מהן? יש מצב שהמצב הנפשי משפיע על זה יותר? איך אני נרגעת דוקטור? שבר כלי....

1. נראה לפי הסיפור שאין סכנה מבחינה לבבית לנוכח בדיקות תקינות. פעימות מוקדמות, אף אם קיימות- זאת לא הפרעת קצב מסוכנת. 2. כן מצב נפשי יכול לגרום לדפיקות לב 3. איך את נרגעת? ברור שבפורום אין לי איך להרגיע

מנהל פורום הפרעות קצב לב