שאלה בנושא דופק מהיר

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

09/08/2022 | 07:39 | מאת: אן

ד״ר שלום רב, אני בת 25, בריאה, לא בכושר בכלל. קרה לי מספר פעמים לאחרונה, שפתאם אני מרגישה שהדופק שלי מהיר, כשאני מודדת זה מראה לי לפעמים 90-100, במנוחה הכי נמוך היה 86… לפעמים אני מרגישה שהדופק מאןד מהיר ובמדידה יוצא 96 לדוגמא… בנוסף לכך, יש ימים שאחרי הליכנ קצרה אני עולה הביתה ומרגישה כאילו עשיתי ריצה. נשלחתי לבדיקת ארגומטריה שיצאה תקינה, אבל כבר לפני המאמץ הדופק שלי עמד על 134 ( הרופא אמר שכניראה זה בגלל שהייתי לחוצה). בדיקות דם תקינות, אקג תקין ( היה רשום באקג סינוס טכיקרדיה, אבל 86 פעימות לדקה, כך שלא ברור כל כך…) אשמח לדעת האם יש צורך בעוד בדיקות או שהמצב תקין לאור העובדה שאני לא בכושר? תודה מראש

יותר מבדיקות יש צורך בתחילת פעילות גופנית הדרגתית. המצב יכול להתאים לקצב תקין מועץ. כושר גופני מאוד יכול לעזור

מנהל פורום הפרעות קצב לב