פעימות מוקדמות במהלך ריצה

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

05/08/2022 | 20:07 | מאת: דניאל

דר גרגורי שלום, בת 45, בריאה. בעשור האחרון גיליתי שיש לי פעימות מוקדמות גם בעליות וגם בחדרים. עשיתי לאורך השנים לא מעט בדיקות של אקו במאמץ והולטרים. ההולטרים הראו פעימות מוקדמות מהסוגים שרשמתי מעלה, בכמויות בודדות. לפני שלושה חודשים שוב ביצעתי אקו במאמץ שהיה תקין. ניראו פעימות מוקדמות בודדות חרדיות שנעלמו עם המאמץ. יחד עם זאת, אני כן יכולה להרגיש במהלך ריצה, גם אחרי 10 דק או לקראת סוף האימון ( אחרי 3 קמ) פעימה בודדות בחזה. השאלה האם יש לפעימות בודדות במהלך האימון ולא רק בתחילתו זו בעיה או שזה גם בסדר? האם כדאי לי לרכוש לופריקורדר במהלך תקופה של חודש ולבחון זאת? או להתקדם קדימה ולהתעלם כאשר מדובר באמת בפעימות בודדות? אשמח להתייחסותך, תודה רבה🙏

יש חשיבות מסוימת לתנאים בהם מופיעות פעימות מוקדמות. יש גם חשיבות מה הפעימות- עליתיות או חדריות. סביר להניח אין לך בעיה להתאמן לאור בדיקות חוזרות תקינות. בכל מקרה במידה ונשאר ספק- יש לבדוק עם רופאים ביעוץ מסודר.

07/08/2022 | 15:47 | מאת: דניאל

כלומר במידה ובדיקות קודמות תקינות, התופעה של פעימות מוקדמות בודדות במהלך ריצה, לא מסוכנות ולהמשיך כרגיל? החשש שלי זה מדום לב.

11/08/2022 | 20:42 | מאת: דניאל

אשמח להתייחסות לגבי השאלה השנייה ששאלתי 🙏

01/09/2022 | 16:35 | מאת: דניאל

אשמי להתייחסות 🙏

מנהל פורום הפרעות קצב לב