Wpw ו svt בבקשה תשובה

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

05/08/2022 | 10:40 | מאת: אניה

שלום דוקטור ! בת 45 עברתי אבלציה לפני 15 שנה עקב svt. בסיכום רשום מנגנון avnrt מוצלחת השאלה. 1. האם svt יכול לחזור למרות שאבלציה הוגדרה כמוצלחת? 2. האם זה שהיה לי svt מצביע על כך שיש לי wpw? . קראתי קצת על זה והיבנתי שsvt קשור לwpw וזה יכול להיות מסוכן אף רופא וגם קרדיאולוג לא אמרו לי כלום אשמח אם תרא גם את א.ק.ג אבל אני לא רואה שיש פה אפשרות לצרף קובץ אשמח לתשובתך תודה

1. סיכוי ש-SVT מסוג AVNRT אחרי אבלציה מוצלחת חוזר- לא עולה מעל 2%. אם במשך 15 שנה אחרי האבלציה לא חזר- הסיכוי הבה יותר נמוך מזה. 2. WPW זה תסמונת מסוימת.בו קיים מסלול מסוים חשמלי בלב.כן חלק מאנשים עם WPW מפתחים SVT. אבל זה סוג אחר של הפרעות קצב, לא AVNRT. בכל מקרה מוזר לי שלא קיבלת מענה, אפ שאלת שאלות ספציפיות האלו.

07/08/2022 | 17:56 | מאת: אניה

תודה על תשובתך.. הכוונה שרופא לא אמר לי שיש לע wpw..

מנהל פורום הפרעות קצב לב