פעימות לב מוקדמות באוכל ולסירוגין

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

19/07/2022 | 15:17 | מאת: דנה

הלן! בת 30, בריאה בדרך כלל ולא מעשנת. סובלת כבר משהו כמו שנתיים מפעימות לב חזקות (תחושה של כמו היפוך של הלב, רפרוף שלו בחזה וכדומה) שמופיעות לסירוגין. בהתחלה קשרתי אותן לקרבה לוסת, אבל לאחרונה מבינה שאין להן דפוס עקבי, והן יכולות להופיע למספר ימים ולהעלם למספר ימים באקראי. כשהן התחילו ביצעתי הולטר 24 שעות ואקו לב, שיצאו תקינים. טיפלתי בחרדה שהייתי בה בזמנו בהצלחה יתרה, ועם זאת התופעות ממשיכות ללוות אותי בשיכחות משתנה עד היום. אני בעיקר עשויה להרגיש אותם, בצורה חזקה ועל גבול הכואבת, כשאני אוכלת ארוחה דשנה, במצב של שכיבה, ולקראת וסת. בתקופות בהן הלב שלי מרגיש "רגיש" לפעימות, הן יופיעו לי גם במאמץ קליל כמו הליכה. אלו יכולים להיות ימים מייסרים. לפני כחודשיים ביצעתי אקו לב (אולטרסאונד) ובדיקת א.ק.ג במאמץ. נמסר לי שהן תקינות, אבל כן ראיתי בהערות שצויין שיש לי VPBs בכמות שלהבנתי היא קטנה. השאלה שלי, האם נדרש המשך בירור, אולי שיוכל ללכוד את התופעה באקראיות שלה? האם יכול להיות תופעה בעוצמה כה חזקה, שהיא לא מסוכנת? האם יש דרך לחיות עם הדבר הזה, והאם זה מנבא בעיות עתידיות? תודה!

1. מציע לבדוק נושא של פעימות מוקדמות בפורום 2. ברוב המקרים פעימות מוקדמות זאת הפרעת קצב לא מסוכית ובהרבה מקרים לא דורשת טיפול 3. בכל ספק מציע לפנות להתיעתות עם מומחה

מנהל פורום הפרעות קצב לב