הפרעות קצב טיפול בקרדילוק

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

01/07/2022 | 15:18 | מאת: נטע

בת 42 מטופלת מזה שנה בקרדילוק 1.25 פעם ביום בשל הפרעות קצב, בהולטר תיעוד של long rp טכיקרדיה עד 150 עם מאפיינים של at. דופק סביר בדרכ בין 50-65, הבעיה שלחץ הדם נמוך בגלל הכדור סביבות 90\63 ויוצר תחושות לא טובות. בהתיעצות עם רופא הוצע לי רק אבלציה, שאני פוחדת מאוד לבצע. האם אין דרך נוספת? כדור אחר? האם הלב לא נפגע מלחצי דם כאלה נמוכים? תודה מראש על המענה

קודם כל תמיד יש מקום לקבלה דעה שניה. באופן כללי. ההחלטה על טיפול וסוגו ל-Atrial tachycardia מתקבלת על בסיס הרבה מרכיבים. אבלציה לסוג הזה של הפרעות קצב באמת בדרך כלל זאת אופציה לא ראשונה, קודם מנסים טיפול תרופתי. חוץ מקרדילוק יש עוד תרופות אחרות, חלקם פחות משפיעות על ל"ד. בכל מקרה אני ממליץ לפנות לקבלה של דעה שניה.

מנהל פורום הפרעות קצב לב