החלפת בטריה לקוצב לב

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

20/06/2022 | 17:00 | מאת: עדי

שלום, לאבי בן ה 99 יש קוצב לב שהושתל לפני 8 שנים. בקרוב יש לו תור להחלפת בטריה. מכיון שההליך של ההשתלה היה אצלו מאד קשה ואף הושאר אחכ כמה ימים בביה"ח, אני מודאגת. גם בגלל גילו. איני יודעת, האם הליך החלפת הבטריה מקביל להשתלת הקוצב מבחינת המורכבות, או שזה הליך יותר קל?

שלום. הדאגה מאוד מובנה לי. בגיל כזה כל התערבות היא בעיתית. בכל זאת, החלפות קוצבים מתבצעות לא מעט בגילאים כאלה. כמובן יש לקחת בחשבות שברירות המטופל, וכך נעשה ברוב המרכזים. החלפת קוצב זאת פעולה פחות מורכבת מכוון שאין צורך בהשתלת אלקטרודות - חלק משמעותי בהשתלת קוצב הראשון.

מנהל פורום הפרעות קצב לב