ספורט תחרותי והפרעות קצב VPC

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

29/05/2022 | 12:58 | מאת: עמית

שלום רב, בן 36, בריא, לא מעשן. עוסק בספורט לאורך כל החיים. אני חווה מזה כעשר שנים פעימות מקדימות. בדיקת אקו לב מהחודש האחרון ומלפני מספר שנים תקינות. לאורך השנים ביצעתי פעמיים הולטר, ומספר פעמים בדיקת מאמץ מאחר ואני משתתף בספורט תחרותי (שחיה). לפני כשנה בבדיקת מאמץ במכון לרפואת ספורט ביקשו ללחזור על הולטר, ואקו לב, ולהתייעץ עם קרדיולוג. להלן תשובת הולטר שביצעתי בחודש האחרון: קצב סינוס ממוצע של 63 לדקה ביממה (37-90) נרשמו הפרעות מסוג: חדריות: בודדות - 4589, זוגות 189, שלישיות 2. תוצאות מבחן מאמץ שביצעתי בקופה מהימים האחרונים: הושג 90% דופק מקסימלי צפוי, לא היו תלונות. לא נצפו שיוניים משמעותיים במקטע ST. נצפו הפרעות בקצב הלב. תגובת לחץ דם תקינה. הסבירות לקיום אסכמיה במאמץ נמוכה. שאלתי את הקרדיולוג שפענח את מבחן המאמץ לגבי סוג הפרעות הקצב, ואמר שהיו כמה כפולות בנוסף ליחידות. כששאלתי אותו לגבי השתתפות בספורט תחרותי הוא אמר שלא מומלץ, ולא מומלץ ספורט מאומץ. לפי כל מה שקראתי ולמדתי על נושא הפעימות המקדימות, זו תופעה שפירה שלא אמורה למנוע ממני להשתתף בספורט תחרותי. האם אכן לא מומלץ להשתתף בספורט תחרותי לאור התוצאות? תודה רבה, עמית

הנושא לא חד משמעי, תלוי בהרבה דברים. לא ניתן כאן לענות השאלה. באופן כללי ברוב המקרים פעימות מוקדמות זה מצב לא מסוכן ולא מונע התתפות בפעילות ספורט, ואפילו תחרותי. אבל! כל מקרה לעמיין וצריך לעבור על כל הסיפור כולל בדיקות כדי לעמות לשאלה. ממליץ לפנות ליעוץ, הכי טוב - אצל מומחה בהפרעות קצב.

06/06/2022 | 13:35 | מאת: עמית

תודה, זה מה שאעשה

מנהל פורום הפרעות קצב לב