הולטר לב

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

24/05/2022 | 19:17 | מאת: אנונימית

היי, אני בת 20. כבר הרבה שנים שאני סובלת מדופק גבוה במנוחה, יכול להגיע ל120 ול140. בזמן הצבא התחלתי לסבול מפלפיטציות וביצעתי הולטר אחד שלפי הרופא היה תקין. הגעתי לרופא משפחה חדש שבדק לי דופק בבדיקה שגרתית והחליט לשלוח לבירור לבבי. (בלי קשר לפלפיטציות הייתה לי לפני כמה חודשים תקופה של חודשיים בה סבלתי כמה פעמים מתחושה של פרה סינקופה שבעקבות זאת בוצע הולטר לחץ דם- לפי הרופא לחץ דם תקין עד נמוך,וחוויתי אובדן הכרה פעמיים, פעם אחת לאחר תרומת דם לפני שנתיים ופעם השנייה לפני כמה חודשים בגלל כאבים מאוד חזקים). ביצעתי הולטר לפני שבוע והתוצאות הן- קצב בסיסי סינוס טכיקרדיה, מהירות מינימאלית 60, מקסימאלית 177 וממוצעת 103. נצפה VPC’S בודד במשך הבדיקה, הפרעות הולכה- נצפו פאוזות עם מרווח R-R של 1.6 שניות, מתאים לדום הסינוס. יודעת שזה לא מחליף ייעוץ קרדיולוג אך התורים לאקו ולקרדיולוג רחוקים ואשמח לדעת אם יש משהו חריג בממצאים ואם יכול להיות קשר בינם להיסטוריה הרפואית שציינתי. תודה רבה!

באופן כללי אין ממצאים מסוכנים. וכן - צריך להתיעץ עם רופא המפנה לבדיקה

מנהל פורום הפרעות קצב לב