שאלה על קוצב ובדיקת mri

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

20/03/2022 | 11:43 | מאת: ענת

שלום, איך עושים בדיקת mri עם קוצב לב? האם חייבים לעשות את זה באותו בית חולים בו הושתל קוצב? האם יש תקופת המתנה מהשתלה ראשונית עד הבדיקה? תודה רבה

שלום. הנושא הוא חשוב. 1. כן יש תקופת המתנה של כ-3 שבועות. 2. לפני MRI יש לקבל אישור של מרפאת קוצבים בה המטופל במעקב - דורש בדיקה של מכשיר. לא כל המכשירים מתאימים. 3. MRI לא חייב להתבצע בבית חולים בו בוצעה ההשתלה או מתבצע מעקב. 4. חשוב לציין מדיניות ביצוע בדיקות MRI שונה ממרכז למרכז

מנהל פורום הפרעות קצב לב