מה ההבדל בין הטיפולים

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

09/02/2022 | 22:10 | מאת: עדי

שלום רב, אימי קיבלה המלצה לביצוע LAAC עקב דימום קיבה חמור מאלקוויז. אשמח לדעת מה ההבדל בין בחירת טיפול זה לבין אבלציה והאם ישנם טיפולים אחרים לפרפור פרוזדורים ? תודה.

סגירת אוזנית של עליה שמאלית- זה לא טיפול בפרפור. זה טיפול למניעת סיבוכים של פרפור- תסכיפים. אבלציה זה דווקא טיפול בפרפור למניעת אירועים חוזרים. זאת אומרת המטרות של 2 הטיפולים הם שונות לחלוטין. כמובן קיימים גם טיפולים תרופתיים לשתי המטרות האלו.

מנהל פורום הפרעות קצב לב