דפיקות לב מהירות...............

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

05/06/2016 | 09:21 | מאת: מיכל

שלום רב, בת 43 סובלת מדפיקות לב מהירות מדי פעם עוד מגיל ההתבגרות, בבדיקות לא מצאו כלום..בהולטר, במאמץ וכו'. לחץ דם גבוה החל בהריון ונמשך לאחר לידת בני הבכור עד היום. מטופלת בלחץ הדם באוקסר פלוס, לרקאנידיפין, קרטיה בבוקר. בעבר לקחתי גם נורמיטן בערב שעזר קצת לדפיקות הלב המהירות....שקלתי 24 קילו יותר, מכיוון שהורדתי במשקל גם לחץ הדם ירד והורדתי את הנורמיטן... היום משקלי תקין ואם אני לוקחת נורמיטן בערב לחץ הדם יורד יותר מדיי. 1.האם יש משהו אחר שניתן לעשות לגבי דפיקות הלב המהירות? הן באות מדי פעם, 2.בעיקר שמתי לב אם אני אוכלת יותר מדיי או פחות מדיי, האם יש קשר להרגלי אכילה? תודה

יש הרבה יותר מסיבה אחת להרגשה של דפיקות לב. וברור אם כך, יש יותר מטיפול אחד לזה. קשה לי לתת המלצות ל"דפיקות לב" כאשר, לפי סיפורך אין שום אבחנה. אני סבור ואין לך הפרעות קצב משמעותיות שדורשות טיפול, לכן לא ממליץ על נורמיטן. במידה ותופעה מדאיגה יותר מדי, הייתי ממליץ על סבב של בדיקות. אחת הבדיקות שהייתי ממליץ זה Event recorder (לדוגמה של חברת "מוניטור"). בעזרת מכשיר כזה ניתן לקלוט אקג "בזמן אמת", ז"א בזמן שאת מרגישה דפיקות לב. אז ניתן יהיה לתת המלצות לטיפול.

05/06/2016 | 16:40 | מאת: מיכל

מנהל פורום הפרעות קצב לב