מוטיליום QTC הפרעות קצב

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

29/01/2022 | 22:05 | מאת: גלעד

שלום בן 50 . בתת משקל ותת תזונה משמעותיים בשל בעיות במעיים וגם גסטרופרזיס משמעותי ( התרוקנות איטית של הקיבה ) ולכן אוכל ארוחות קטנות בלבד כשחלק מהאוכל מרוסק. קיבלתי פרמין שגרם לתופעות לוואי.הוחלט שאם בקרוב לא אצליח לאכול יותר אז אחובר להזנה בוריד ( צעד עם סיכון משמעותי ). לכן הומלץ בינתיים לנסות מוטיליום שמסייע בהתרוקנות הקיבה. הגסטרו אמר שקיים סיכון מסוים ל QTC מוארך והפרעת קצב. אציין שמגיל 20 הופיעו לי פעימות מוקדמות PVC APB VPBS כשלאורך השנים תקופות עם ריבוי ( כ 2,000 ביממה ) ותקופות עם מעט. אני בכושר ירוד מאוד כבר שנה רוב הזמן יושב או נח. אקו לב כל השנים תקין .  אקו לב לפני חצי שנה תקין  EF =55-64 אבל עובי דופן אחורית ועובי מחיצה בין חדרית 5 שזה נמוך לעומת נורמה של 6-11 ולעומת 9 שהיה לי בעבר, אולי ירידה בגלל התת משקל. אק"ג תקין לפני שבוע.  QTC כ 390. אשמח לעזרתך. לגבי מוטיליום  1. לאור התת משקל וכושר ירוד וכו' עד כמה מסוכן לי לנסות מוטיליום מבחינת סיכון ללב? 2. אם בזמן מוטיליום אבצע פעמיים בשבוע אק"ג ( ניטור מרחוק ) למעקב, האם ניטור כזה יקטין משמעותית את הסיכון להפרעת קצב קטלנית כי אוכל לאתר שינוים ולהפסיק התרופה? תודה רבה

החשד הוא מוצדק. מציע להתיעץ עם רופאים. ניטור תמיד עוזר למעקב, כמובן לא ימנע הפרעות קצב.

מנהל פורום הפרעות קצב לב