פירפור ופעימות מוקדמות

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

21/12/2021 | 13:06 | מאת: ליאור

לום רב בן 49, לפני 3 חודשים הופיע לי פרפור של שעה וחצי בערך התחלתי טיפול קרדילוג 2.5 וריטמקס 300 פעמיים ביום אחרי חודש וחצי שוב היה לי פירפור של שעה וחצי (סה"כ 2 פירפורים של שעה וחצי בשלושה חודשים) פעם בשבוע שבועיים יש לי התקפה של פעימות מוקדמות שעוברות לאחר 24 שעות אני מתלבט האם לעשות אבלצייה (מאוד מפחד מזה) או להגדיל מינון של התרופות או לשנות אותם והאם כדאי לעשות דיקור סיני ? האם זה עוזר או מסוכן ?

שלום. אתחיל מהסוף. לגבי דיקור סיני- לא אלי. למדתי רפואה אחרת. לא מוכרת לי אף שיטה ברפואה סינית שעובדת. לגבי טיפול- נכון קימות 2 אופציות- טיפול תרופתי זה או אחר. תרופות הן שונות, אך בממוצע היעילות של כל התרופות דומה. מינון שאתה מקבל לא רע, אבל כן ניתן לעלות. מכל המחקרים לתווך ארוך אבלציהי יעילה בהרבה מכל תרופה. אני מציע לדבר עם מומחה להפרעות קצב. אני סבור שטיפול מוקדם ויעיל פרפור פרוזדורים מצליח יותר.

מנהל פורום הפרעות קצב לב