פעימות מוקדמות דפיקות לב חזקות

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

11/11/2021 | 21:26 | מאת: גל

בוקר טוב דוקטור בת 37 נשואה פלוס 3 אני נוטלת קרדילוק במינון של 1.25 פעם אחת ביום בערב עקב דופק גבוה במנוחה זה התחיל לאחר סגירת צנתור לב pfo שעברתי בצפון הארץ המצנתר אמר שהכל בסדר לאחר הפעולה הדופק מאז שאני נוטלת קרדילוק סביב 55 עד 80 במנוחה בשעות היום בלילות האחרונים שוב התקפי דופק גבוה במנוחה מוחלטת שלוש פעמיים בלילה שמגיע עד150 גם הלחץ דם עולה לסביבות 170 ויורד יש לציין שלחץ הדם שלי בדרך כלל 100/50 ביצעתי הולטר לב בזמן ההתקפים ותמיד נרשם סינוס טכקידריה אני סובלת מזה כשלושה חודשים מידי לילה ביום זה קרה לי מעט מאוד בירור אנדוקריני תקין כולל איסוף שתן 24 שעות למטאנפרינים שמתי לב שאני קמה בבוקר לשירותים הדופק מגיע לסביבות 90 במנוחה ואחרי שאני הולכת לשירותים ולאחר יציאה הדופק יורד חזרה ל60 האם יש קשר ? האם זה קשור לסגירה של הpfo ? האם קרדילוק יכול להזיק לטווח הארוך ? כמו כן יש לי תחושה כבר מספר חודשים של קוצר נשימה במאמץ טרם עשיתי מבחן מאמץ בגלל נטילת הקרדילוק האם זה יכול להיות קשור לקרדילוק ? או אולי להתקן ? האם אפשר להפסיק את נטילת הקרדילוק בבת אחת ? תודה רבה על העזרה

אני רואה שיש הרבה שאלות. אני רק אענה לחלק מהן, אך ממליץ בחום לפנות לקרדיולוג, ואולי לקרדיולוג מומחה בהפרעות קצב. בד"כ אחרי סגירת PFO אין הפרעות קצב כסיבוך. בוודאי לא Sinus tachycardia. יש סיכוי להפרעות קצב אחרות שיעור נמושך. האם תלונות קשורות לקרדילוק- יש תופעת לוואי של קרדילוק כמו עייפות במאמץ. אבל בכל מקרה, בשורה התחתונה אני ממליץ לפנות למוחחה

מנהל פורום הפרעות קצב לב