עלייה בדופק מישיבה לעמידה

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

28/08/2021 | 01:01 | מאת: אורי

שלום רב. בן 30. שמתי לב שבזמן שינויי תנוחה יש שינוי בקצב הלב. כאשר אני עובר מישיבה לעמידה, ישנה עלייה של 30 פעימות ואף יותר, ולאחר כמה שניות קצב הלב יורד לאותו קצב שהיה בערך בזמן שכיבה. בעקבות פעימות מוקדמות עברתי בדיקות אקו אקג והולטר שיצאו תקינות. קצב הלב שלי בדרך כלל נמוך 52-56 במנוחה. האם יש משמעות כלשהי לעלייה הזו בקצב הלב במעבר בין ישיבה לעמידה?

תגובה של דופק לשינוי תנוחה - זה דבר טבעי ותקין. עליה בדופק משכיבה לעמידה - תקינה

מנהל פורום הפרעות קצב לב