פענוח בדיקת הולטר אקג

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

20/08/2021 | 19:02 | מאת: אנונימית

היי, בת 20, ביצעתי הולטר אקג עקב פלפיטציות ובכללי דופק גבוה במנוחה לרוב. התוצאות: זמן רישום 21:35. קצב סינוס. 55-161 פעימות לדקה. מהירות ממוצעת 79 פעימות לדקה. נצפו קטעי סינוס טכיקרדיה במהירות מקסימלית עד 161 פעימות לדקה. VPC's:הפרעות קצב חדריות לא נצפו. APCs: הפרעות קצב על חדריות נצפו סהכ 5 APBs כולל זוג. לסיכום: אירועי סינוס טכיקרדיה Very rare isolated APC'S Short episode of Wandering Pacemaker אשמח לדעת מה פירוש הממצאים, האם הבדיקה תקינה והאם יש צורך במעקב רופא משפחה/קרדיולוג תודה רבה מראש!

פירוש- פעימות מוקדמות ממקור עליה - כמות קטנה מאוד. עוד קצב ממקור אחר מהמקור הרגיל. ברור שיש מקום לחזור לרופא שהפנה לבדיקה. בגדול - ממצאים לא משמעותיים.

מנהל פורום הפרעות קצב לב