מספר שאלות לגבי פעימה כפולה בן 23

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

06/08/2021 | 06:55 | מאת: תודה

שלום דוקטור, אני בן 23 בריא ומזה כ5 שנים סובל מפעימה מוקדמת. פעימה מוקדמת = לפתע פתאום ללא התראה מוקדמת מרגיש הפסקה רגעית ואו דופק מכופל-משולש זה מלווה בהשתנקות נשימתית רגעית, חרדה עד כדי חצי צרחה אדמומיות בפנים וממש תחושה כאילו הלב קופץ החוצה לפעמים אני מהפאניקה באותו רגע כמעט מצלצל לאמבולנס ואז נרגע מייד זה עובר אחרי 5 שניות. מותיר אחריו מעט דופק מהיר לכמה דק אך שום תסמין גופני נוסף (זאת אומרת אין סחרחורות או התעלפויות או כאלה דברים) עשו לי לפני 3 שנים אקג, הולטר48,אקו לב , מאמץ וקבעו שזה שפיר לחלוטין. לא מצאו אף ליקוי אחד באף אחד מהבדיקות שאלותיי הן. 1. רופא המשפחה אמר לי שאם אין בעיה מבנית בלב באקו לב אני יכול ״לישון בשקט״ וגם שההתקף התסמיני מגיע פשוט להתעלם- האם בתור מומחה היית מסכים עם האמירה הזו? כי כרגע מה שמפריע לי להתעלם היא המחשבה שאולי הנה הפעם בהתקפה הזו הלב יקרוס- האם בכלל הסיטואציה הזאת אפשרית? לב יכול לקרוס מפעימה מוקדמת או שזה רק בראשי 2. האם 2-3 התקפות כאלה בשבוע שלם. היית מגדיר ככמות גדולה ? 3. אם אכן הרופאים צודקים והן שפירות ולא מביאות מצידם סיכון מיידי . האם גם לטווח הארוך אפשר להיות רגוע? משמע הן לא ״הורסות״ את הלב הפעימות המוקדמות הללו כפי שאני מדמיין בראש שלי (שכמובן לא מלומד מבחינת רפואה,

קודם כל, אם יש ספיקות בדברי רופא המשפחה הייתי ממליץ לפנות למומחה קרדיולוג. בגדול במידה וכל נאמר, יתכן שזה מה שיש. באופן כללי פעימות מוקדמות בלב בריא זאת לא הפרעת קצב קשה ולא תמיד דורשת טיפול. מציע גם לבדוק הרבה דיונים בנושא בפורום נזה.

מנהל פורום הפרעות קצב לב