לחץ דם גבוה באופן פתאומי

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

06/08/2021 | 00:40 | מאת: דליה

דוקטור שלום רב בת 47 ברקע מחלות כלי דם קטנים במוח בעקבות כך בוצע צנתור לסגירת pfo לפני 6 שבועות עם התקן של מטרייה ללא מחלות רקע נוספות לא מעשנת ללא משקל עודף ברקע לחץ דם סביב 130/75 עד הצנתור בחודש וחצי האחרונים אני עוקבת מידי יום על לחץ הדם המדדים היו סביב 100/60 ואף 90/55 ביומיים האחרונים לחץ הדם היה סביב 150/80 ואתמול בשעה 2130 בערב קפץ כלפי מעלה ל170/80 ואף הגיע ל195/100 יש לציין שהרגשתי מעט כאבי ראש וכמה שעות קודם הרגשתי מעין חום מוזר בפנים תוך שעתיים ירד בחזרה ל150/80 והבוקר 130/80 יש לציין שאני סובלת מפלטיפציות מאז סגירת הpfo בהתחלה הומלץ לקחת קרדיולוק במינון 1.25 אך לאחר תוצאות בדיקת הולטר 48 שעות אמרו שאפשר שגם לא כי כמות הפעימות המוקדמות היו סביב 100 ליום מסוג apbs Vpbs אתמול רציתי לקחת קרדיולוק 1.25 באופן חד פעמי אך לבסוף לחץ הדם ירד ללא הכדור שאלתי מה יכולה להיות הסיבה לעליית לחץ דם באופן כזה גבוה ? מה עליי לעשות ? או ליתר דיוק יש משהו שעליי לעשות ? אודה לך על המענה תודה רבה

כמות פעימות המוקדמות- לפחות לפי תיואר שלך היא מזערית ולא דורשת טיפול.

מנהל פורום הפרעות קצב לב