פענוח הולטר -24 שעות

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

25/04/2021 | 17:15 | מאת: מילי

שלום ,אני בת 39 . לפני כמה חודשים התחילו אצלי בעיות קצב לב . בהתחלה רופאים חשבו שמדובר בהתקפי חרדה ,אבל נתנו תרופה קרדיולוק לפני חודש נשלחתי לבדיקת הולטר 24 שעות. לפני שבועיים עשיתי אותה ועכשיו התקבלו התוצאות . אשמח לדעת מה מדובר שם , כי תור לרופא עוד חודשיים .תודה קצב בסיסי - סינוס קצב לב מינימלי 62 קצב לב מקסימלי 183 ממוצע 87 הפרעות קצב חדריות - PVC'S - 3 הפרעות קצב על- חדריות - PAC'S - בודדים וזוגות הפרעות הולכה - לא שינויי ST - לא קטעים של טכיקרדיה ממקור סינוס בשעות היום.

ללא הפרעות קצב משמעותיות. יש קטעים שקצב הנורמלי של הלב עולה - לפי תאור בשעות היום. סיבות לכך יכולות להיות שונות. זה תגובה נורמלית של הלב לכל סטרס- נפשי פיזי. לדוגמה התקפי חרדה גם מתאפיינים באותה תגובה. מציע בכל זאת לקבל יעוץ רופא מסודר

מנהל פורום הפרעות קצב לב