האם הבדיקות הללו תקינות?

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

01/04/2021 | 15:57 | מאת: יוסי

בן 21 בעקבות תחושה מפחידה של פעימה מוקדמת או פעימה כפולה ומשולשת בבת אחת ואחר כך פעימות מרובות למשך מספר שניות כזאת שמגיעה לעיתים רחוקות, לפעמים אחרי מאמץ לפעמים סתם ככה אבל בעיקרה מפחידה ומעבירה צמרמורות אימה שנותנות תחושה שהלב הולך לעצור נבדקתי אצל 2 קרדיולוגים במס׳ בדיקות נרשם על ידם אקו לב- תקין (בוצע פעמיים אצל שני רופאים שונים) אקג - תקין בדיקת ארגו מטריה במאמץ- לאחר 8.3 דק 10 מטס מ83% מהדופק, ללא הפרעות קצב וללא שינוי אס טי טי ( הבדיקה הזו בוצעה פעמיים בימים שונים ויצאה תקינה) הולטר -48 סינוס ממוצע של 80, פעימות מוקדמות בודדות קטעים של טכקרידיה ממקום סינוס עד 140 במהלך היום הולטר נוסף 24 שעות קצב סינוס 79 - ללא הפרעות קצב שאלתי היא 1. האם לפי הבדיקות הללו אני יכול להסיק שליבי בריא לחלוטין ולהסיר דאגה ולהפסיק להתעסק בגילי הצעיר (21) במצב הלבבי שלי במשך שעות ארוכות כול שבוע? 2. אני סובל מהתקפי חרדה אבל לעיתים מאוד רחוקות , האם ייתכן שהם גם גורם להתקפי הפעימה מוקדמת? ( על אף שהיא מגיעה גם ברגעים שאינני בחרדה בכלל! ומגיעה ללא התראה מוקדמת מודעת אלא משום מקום!) 3. האם זה טבעי שהפעימה המוקדמת מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד *מפחידה* וגורמת לתחושה שהלב עומד לקרוס (על אף שאין שום תסמין גופני של קוצרי נשימה או כאבים וזה מפסיק לאחר כמה שניות כלא היה)

תשובות לפי השאלות. 1. בדיקות תקינות. האם יש לבצע בדיקות נוספות לשלילה סופית של מחלה לבבית - שאלה לקרדיולוגים שטיפלו בך. אני מניח שאין צורך לפי מה שכתבת. 2. התקפי חרדה יכולים לגרום לדפיקות לב. במקרים מסוימים גם לפעימות מוקדמות. אל בעצמל כתבת שלא תמיד זה קשור. 3. הרגשה של פעימות מוקדמות היא שונה בין בן אדם לבן אדם. מאלה שלא מרגישים אותן כלל עד להרגשה ממש לא נעימה (מניח כמו אצלך). ברוב מקרים פעימות מוקדמות זאת הפרעת קצב לא מסוכנת. לפי מה שכתבת זה המקרה שלך (אני מבסס את התשובה על דדתם של 2 רופאים).

מנהל פורום הפרעות קצב לב