אימון בדופק גבוה לבחור צעיר

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

21/03/2021 | 17:18 | מאת: אימון בדופק גבוה

אהלן, האם לבחור צעיר בן 22 ללא מחלות לב או בעיות מותר להתאמן בדופק גבוה? לעיתים באימונים אינטנסיביים אני מגיע עד ל190-200 דופק (כאשר התחושה הכללית שלי נשארת טובה ) מצד שני, עצם המספר הגבוה מאוד מלחיץ אותי אז 1. האם זה מסוכן לבחור צעיר? 2. ובאופן כללי, האם לב בריא שעובד בקצב גבוה לזמן מוגבל, נמצא בסיכון גבוה באותו זמן לכשל/פגיעה לצמיתות או משהו דומה? או שזה סתם התחושה כשמניחים את היד על החזה מלחיצה ואין באמת סכנה אמיתית

21/03/2021 | 17:19 | מאת: המשך

מציין שההגעה לדופק כזה היא לא למשך זמן רב אלא למשך גדול בודדות במצטבר ברגעי השיא בלבד רוב הזמן זה 160-180 דופק

תשובות לפי סדר בשאלות: 1. לא 2. לא דופק בגבולות שתיארת במאמץ קשה- הוא נורמלי לגילך. ככל שתמשיך בהתעמלות, הדופק עלול להגיע לקצבים קצת נמוכים יותר.

מנהל פורום הפרעות קצב לב