הפרעות קצב על חדריות מרובות

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

13/02/2021 | 21:19 | מאת: ניסים

בן 56 מזה שנה וחצי יודע על הפרעות קצב על חדריות מתועדות במספר הולטרים שהתחיל עם 6000 ליממה ובאורטובר האחרון 20000 ליממה. לא סימפטומתי, ללא טיפול תרופתי. אקו וארגומטריה תקינים. מזה כחודשיים מרגיש שההפרעות חלפו אכן הולטר עדכני תיעד 9 הפרעות ביממה. 1. האם יש הסבר לתופעה? 2. יש דרכי מניעה להישנות ההפרעות? 3. במידה ותופעה זו חוזרת האם טיפול תרופתי זמני יעצור את ההפרעות? 4. קראתי שזה יכל להגרם מדלקת או וירוס, ההיתכן במקרה שלי? 5. האם התופעה מגדילה שכיכות לפרפור פרוזדורים? תודה מראש

קודם כל לא כתבת באלו הפרעות מדובר. אני מניח בפעימות מוקדמות, אך לא יכול להיות בטוח לפי התיואר. תשובות לפי הסדר שלך (לרוב אני יוצא מהנחה שמדובר בפעימות מוקדמות עליתיות): 1. פעימות מוקדמות יכולות להופיע בתקופות- עםם עליות וירידות במספרים. לא תמיד אפשר למצוא הסבר (האמת ברוב המקרים לא מוצאים). 2. טיפול תרפתי. צורך בכך נדון בכל מקרה לגופו העניין. 3. כן (ראה 2) 4. כן. אחד ההסברים של ירידה בכמות זאת שההפרעות נגרמו ע"י דלקת (ברוב המקרים וירלית). אז, אחרי החלמה ההפרעות יורדים במספר או אפילו נעלמים. 5. לאנשים עם פעימות מוקדמות עליתיות שכיחות של פרפור פרוזדורים גבוהה יותר

21/02/2021 | 17:27 | מאת: ניסים

תודה רבה על תשובתך המפורטת, אכן מדובר בפעימות מוקדמות APBs. באחד ההולטרים (12 לידים) ניראה שמקור ההפרעה מהעליה הימנית, נאמר לי שפרפור פרוזדורים מגיע מהעליה השמאלית, עדיין השכיחות לפרפור פרוזדורים גבוהה אצלי? תודה רבה!

פרפור הוא לא "מגיע", אבל כן מתרכש בעליה השמאלית. ה"טריגרים" למרפור ב-90% מהמקרים הם וורידי ריאות שהם קשורים לעליה השמאלית. זה אומר שב-10% טריגרים במקומות אחרים. זה אחד. דבר חשוב שלא תמיד אםר לזהות מיקום מדויק של APC's באק"ג, ועוד יותר קשה בהולטר, אפילו עם 12 חיבורים. שכישות יתר של פרפור לאנשים עם פעימות מוקדמות: 1. זה כללי, ללא התייחסות למקור של APCэы 2. זה עוד לא אומר ש"חייב" להיות פרפור. יש לא מעט אנשים שלא מפתחים פרפור.

מנהל פורום הפרעות קצב לב