דפיקות לב מהירות כתוצאה מתרופה ממריצה לקשב וריכוז

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

24/01/2021 | 10:07 | מאת: תום

שלום רב, אני שם לב שכל מי שאני מכיר ונוטל תרופה לקשב וריכוז בין אם ריטלין, ויויאנס, קונצרטה, הדפיקות לב שלו מהירות(בממוצע 100), רציתי לשאול עד כמה זה מסוכן והאם זה מסוכן? זה יכול לגרום למחלה/בעיה/מום או כל דבר אחר ללב אם זה בא כתוצאה מהתרופה וכשמפסיקים את התרופה לוקח יומיים לפחות עד שהדופק חוזר לממוצע של 85.

1. לא לכל מטופל יש תופעה של עליה בדופק בטיפול הזה. 2. עליה בדופק לא תמיד קשורה דווקא לטיפול 3. עליה בדופק היא לא מסוכנת. זנ לא גורם לבעיות לב או אחרות באופן כללי

25/01/2021 | 16:33 | מאת: תום

אני מבין ד"ר גולובצ'ינר, ברגע שאני מוריד את הטיפול הדופק שלי חוזר למצב נורמאלי של 83-87 ועם התרופה הדופק הוא מעל 100, השאלה היא האם זה מסוכן ועל סמך זה לפסול את התרופה בגלל שהיא מעלה לי את הדופק, כל תרופה שניסיתי לקשב וריכוז מעלה את הדופק רק שזאת מעלה לי פחות, ואני אחד שמשתמש ונוטל אותה כל יום ככה שאין ללב הפסקות והדופק כמעט תמיד מעל 100, רק אם אני מפסיק ליום אחד הדופק יורד ל85, זה לא יכול לעשות במשך הזמן אי ספיקת לב?

מנהל פורום הפרעות קצב לב