האם המסתם האאורטלי דו-עלי? (מצורף קישור לאקו)

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

21/01/2021 | 11:07 | מאת: בן

שלום, אני בן 35, ללא בעיות בריאותיות מיוחדות. בבדיקת אקו שעשיתי הטכנאית אבחנה "חשד למסתם אאורטלי ביקספידלי", אבל אמרה שהיא לא יודעת להגיד בוודאות. צריך להגיד שבבדיקת אקו שעשיתי לפני שנה דווקא אבחנו את המסתם כתלת-עלי. בנוסף יש לציין כי זוהתה הגדלה של אאורטה עולה מ-24mm ל-34mm בפרק זמן של כשנה, וכן שהמסתם עצמו נראה מעובה (שני דברים שעל פניו מעידים גם על מסתם דו עלי). מצורף קישור לסרטון של האקו (45 שניות, העליתי ליוטיוב): https://youtu.be/ZsWcuVs6hz0 אשמח לחוות דעת שלך, האם להערכתך מדובר במסתם דו או תלת עלי? במידה ויש ספק - האם ממליץ לבצע MRI כדי לקבל אבחנה טובה יותר? תודה.

1. שאלה לא בפורום הנכון 2.בפורומים לא נותנים לוות דעת, אלא תשובות לשאלות כלליות 3. אחרי בדיקת אקו: - יש לחכות לתשובה סופית של רופא ולא טכנאי - יש לפנות לרופא שהפנה לבדיקה

מנהל פורום הפרעות קצב לב