קוצב לב שיטה חדשנית

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

06/01/2021 | 16:13 | מאת: אור

שלום, אימי התחילה תהליך בלב מפברואר הקודם. עברה תחילה צנתור, לאחר מכן החליפה 2 מסתמים, ושמו לה קוצב לב בשיטה קצת שונה את האלקטרודות שמו מסביב ללב כדי לא להעביר דרך המסתם. אימי השתחררה הביתה שהקוצב היה מזוהם, וגילו את חיידק הסטאפ, המשכנו טיפול בבית בחצי שנה האחרונה עם אנטיביוטיקה תחילה אנטיביוטיקה דרך פיק ליין ולאחר מכן דרך כדורים. האנטיביוטיקה השתיקה את החיידק והזיהום רק המשיך להתפשט מכיס הקוצב לעבר כל האלקטרודות סביב הלב. אימי הפסיקה אנטיביוטיקה לפני חודש וחצי ומיד שהפסיקה עלה חום ואזור הקוצב התנפח מאוד. ניגשנו לביה״ח חזרה, ואנחנו פה חודש שלם . במהלך החודש פתחו לה שוב את בית החזה בפעם ה3 מזה שנה, הוציאו את הקוצב והאלקטרודות והמשיכו לתת טיפול אנטיביוטי, כרגע היא עם קוצב לב מחוץ לגוף זמני על מנת לנקות את כל הזיהום. כעת יש לה בצקות, וטוענים שזה מעיד קצת על אי ספיקת לב , וכרגע היא נדרשת להשתלת קוצב. תחילה הרופא אמר בשיטת מיקרה החדשה, כדי למנוע שוב חוטים וזיהומים ופגיעה במסתם , ואז שינה את דעתו ואמר שעדיף את השיטה הישנה עם חוטים לחדר ולעליה. אני המלצתי שיעשו את שיטת המיקרה, כי שוב חוטים זה יכול לגרור זיהום נוסף, ופגיעה במסתם בהמשך השנים, ובמידה והמיקרה בהמשך לא תעזור יהיה אפשר להשתיק אותו ובלית ברירה ללכת לשיטה הישנה ולשים את הקוצב הרגיל. רציתי בבקשה לדעת מה אתה חושב על השיטה הזו? האם אתה ממליץ אחרת לעשות? מה עדיף לעשות כרגע במצבה ? תודה רבה

אני שוב ושוב מזכיר. זה פורום, לא מרפאה ליעוץ. אתה מספר לי סיפור של מחלה מורכבת אצל אמא שלך, אם מהלך כואב ומורכב. כדי לדון על המלצות טיפוליות יש להיכנס לעניין ביעוץ מסודר. באופן כללי (שו מזכיר - זה בשום פנים ואופן לא עיצה), לפי נתוני ספרות לקוצב Micra שיעור הסיבוכים זיהומיים נמוך מהקוצב ה"רגיל", אבל לא 0. מצד שיני יש לו גם חסרונות. אני מניח שהחלטה להשתיל קוצב "רגיל" מבוססת על נתונים שאין לי. ממליץ בחום לדון על המקרה עם הרופאים המעורבים בניהול המקרה. תמיד יש מקום לדיעה שניה במידת הצורך.

מנהל פורום הפרעות קצב לב