פרפורי עליות לגבר בן 24.האם יש צורך בטיפול

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

24/12/2020 | 13:26 | מאת: דינה

שלום רב!בני בן 24 סובל במשך מספר שנים מקוצר נשימה וכאבים בחזה במיוחד במהלך המאמץ הספורטיבי או במהלך הלימוד האינטנסיבי מול המחשב. ברקע יתר לחץ דם מגיל 12.מאוזן על ידי התרופות. נעשו בדיקות רבות כולל MRI לב,אקו ומבחן מאמץ,הולטר לב 24 שעות.הכל היה תקין. הבדיקות היחידות שבהן היו שינויים הן: 1. מבחן לב-ראה שבו נמצא הגבלה בנפח הפעימה. 2. הולטר לב 48 שעות.הממצאים:הדופק שנע בין 49 לבין 136.הדופק הממוצע 77.אין הפרעות קצב חדריות והפרעות קצב על חדריות בודדות,אין הפרעות הולכה.3 אירועי Artrial fibrilation 0.17 % of analysed time. מהן משמעות פרפורי העליות במספר כזה?האם יש צורך בטיפול?אם כן מהו? בתודה מראש , אימא מודאגת.

פרפור פרוזדורים בגיל 24 זה לא ממצא שגרתי. רני ממליץ להתיעץ באופן מסודר עם קרדיולוג ובמידת הצורך מומחה בהפרעות קצב. בהולטר שתואר כמות של פרפור קטנה מאוד, אבל הולטר של 24 שות כמובן לא משקף תמונה אמיתית.

24/12/2020 | 15:52 | מאת: דינה

שלום,דוקטור!אבל לא מדובר בפרפור פרוזדורים אלא בפרפור עליות.גם פרפור עליות הוא מסוכן כמו פרפור פרוזדורים? תודה

זה אותו דבר. מילים נרדפות

מנהל פורום הפרעות קצב לב