פענוח תוצאות הולטר לב 24 שעות

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

17/11/2020 | 23:26 | מאת: גל

שלום רב ד"ר נכבד, אני בן 32 בריא בד"כ. עקב תלונות על דופק מהיר באופן קבוע במנוחה ביצעתי בדיקת הולטר של הלב, ולהלן התוצאות: הקצב הבסיסי: סינוס בחלק מהרישום גלי P שליליים מהירות מינימלית: 71 לדקה מהירות מקסימלית: 160 לדקה מהירות ממוצעת: 98 לדקה הפרעות חדריות PVC'S: בכמות של 5 בהקלטה הפרעות קצב על חדריות APC'S: בכמות של 5 בהקלטה הפרעות הולעה: אין שינויים משמעותיים בקטע ST: אין ובכן, אני מבין שהבדיקה איננה תקינה והיא עולה בקנה אחד עם הדופק המהיר שאני מרגיש. אם כן, ממה נובעת ההפרעה שממנה אני סובל? האם היא מהווה סיכון מיידי או בטווח הארוך? כיצד ניתן לטפל בה? בתודה ובברכה, גל

לא נקלטו הפרעות קצב משמעותיות מלבד לפעימות מוקדמות בכמות מזערית. כן דופק נורמלי (סינוס) עלה ל-160, אך לט ניתן לדון על משמעות בלי לדעת באלו תנאים בוצעה הבדיקה.

מנהל פורום הפרעות קצב לב