אבלציה פעימות חדריות מוקדמות

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

28/10/2020 | 21:20 | מאת: חיים

זה מספר שנים שאני סובל מפעימות מוקדמות. לאחרונה ביצעתי אבלציה. שולח כאן מה שנכתב בסיכום הרפואי: בן 65, התקבל אלקטיבית לאבלצייה של פעימות חדריות מוקדמות. נצפו פעימות חדריות מוקדמות שמתאימות לאיזור פרה היסאיני. בוצע מיפוי אלקטרואנטומי מצד ימין דרך וריד פמורלי ימני. נמצא איזור אקטיבציה מוקדמת בהיס מימין. בוצע גם מיפוי של שורש האאורטה ו - LVOT בגישה רטרוגרדית דרך עורק פמורלי ימין, שוב נמצא איזור עם אקטיבציה מוקדמת בהיס מצד שמאל. בוצעה צריבה בשורש האאורטה מעל ההיס אך ללא סיום הפעימות המוקדמות. בוצעו צריבות מצד ימין קרוב להיס, ללא סיום הפעימות המוקדמות. בשל הסיכון הגבוה לפגיעה במערכת ההולכה, הוחלט להפסיק העולה. העורק הפמורלי הימני נסגר עם אנגיוסיל. מהלך פעולה תקין, מהלך אישפוז ללא סיבוכים. מבקש לקבל הסבר על מה שנעשה, וכן האם יש מקום בכל זאת לטפל בבעיה במקום אחר, ואוליי עם מכשירים אחרים ובשיטות שונות. תודה

בגדול נכון לקבל הסבר מרופא מבצע פעולה. באופן כללי: המוקד לפעימות מוקדמות נמצא בקירוב למערכת הולכה בלב. במקרים האלה יש סיכון באבלציה שעלולה לפגוע במערכת הולכה ואז יהיה צורך בהשתלת קוצב קבוע. בקשר לאפשרויות להמשך הטיפול: הן נשקלות כשנלקחים בחשבון כל הגורמים: חומרה של הפרעת קצב, מצב הלב, מחלות נלוות. האפשרויות הן- חזרה לפעולה עם שימוש באבלציה אחרת או תרופות.

מנהל פורום הפרעות קצב לב