שאלה בעיניין צריבה בצינטור

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

17/08/2020 | 23:06 | מאת: יורם

שלום לרופא את תופעת האקסטרא סיסטולות- פעימות מוקדמות, גם עליתיות וגם חדריות, ניתן לפתור או לרפא, על ידי צריבה בצינטור? מה סיכויי ההצלחה? וריפרוף עליות,ניתן לרפא בצריבה? מה סיכויי ההצלחה? באחוזים תודה מראש

"צריבה בצנתור" נקראת "אבלציה". היא יעילה בסוגים שונים של הפרעות קתב עם יעילות שונה. בטיפול בפעימות מוקדמות עליתיות וחדריות גם ניתן לשקול ביצוע אבלציה. יעילות של הפעולה תלויה בהרבה מרכיבים ולא ניתן לקובע באופן כללי. יעילות נעה בין 60% ל-90% זה נכון גם לגבי רפרוף פרוזדורים. הפרעת קצב הזאת יכולה להיות מסוגים שונים ויעילית האבלציה ברפרוף פרוזדורים תלויה בסוג - 60-90%.

מנהל פורום הפרעות קצב לב