כאבים בחזה .עליה בדופק

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

06/02/2020 | 22:14 | מאת: שרון

שלום,דוקטור! אני בן 24.בטודנט.עד גיל 14 סםורטאי.כרגע עושה הליכה מסםר פעמים בשבוע עד 40 דקות כל פעם בשנה האחרונה סובל מכאבים בחזה במאמץ ובמנוחה.קצב הלב שלי נע בין 60 לבין 130במנוחה.במאמץ עד 150-180 הכאבים יכולים להופיע גם כשדופק תקין וגם כשהוא גבוה .הדופק לפעמים עולה ללא קשר למאמץ.היה 60 פיתאום 130 עברתי בדיקות אקו ומבחן במאמץ,הולטר,אם אר אי-כולם תקינים. במבחן לב -ראה יש הגבלה בנפח הפעימה על רקע לבבי. בזמן האחרון גם התחלתי להתנשף בהליכה. רציתי לדעת מה עלול לגרום להגבלת נפח הפעימה אם מבנה ותפקוד הלב תקינים? האם אם אר אי בודק את תקינות כלי הדם שנכנסים ללב או יוצאים מהלב? תודה

לגבי "הגבלה בנפח" השאלה לא ברורה לי. MRI לא בודק עורקים לבבים

מנהל פורום הפרעות קצב לב