דופק מהיר והתקפי דופק מהיר במנוחה

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

24/07/2019 | 21:03 | מאת: תמי

שלום, אני בת 21, תקופה ארוכה חשה בהתקפי דופק מהיר במנוחה. ההרגשה הכללית שלי טובה, לא סובלת מחולשה או התעלפויות. לפני כשנה בצעתי בדיקת אקג שיצאה תקינה לאחר שמדדו לי דופק והוא היה על 140. מאז אני חשה התקפים חוזרים ובאים של דופק מהיר. אני נלחצת מזה מאוד ולכן כשזה קורה קשה לי נורא להרגיע את עצמי. אני עוברת תקופה לחוצה ומתוחה וחוששת שייתכן שזה קורה בגלל זה מה גם שכשאני מתחילה לחשוב על זה הדופק גובר. אוסיף כי אני נלחצת מאוד מבדיקות ומעקבים רפואיים כך שכל פעם שמודדים לי את הדופק- גם אם אני בריאה לחלוטין - גבוה. רציתי לשאול אם ייתכן שזה לא בעיה בריאותית אלא לחץ נפשי שדורש ייעוץ פסיכולוגי, והאם הגיוני שדבר כזה יקרה בתדירות ככ גבוהה אם לא מדובר במשהו בריאותי.

לפני יעוץ פסיכולוגי הייתי מבצע בירור לב, כולל שלילת הפרעות קצב.

מנהל פורום הפרעות קצב לב