סיוע בפענוח תוצאות הולטר לב

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

23/04/2019 | 17:31 | מאת: ישי

שלום רב, אני בן 36, בריא בד"כ ולא נוטל תרופות באופן קבוע. הופניתי לבדיקות הולטר לב ל-48 שעות וכן אקו לב לאחר שהתלוננתי על תחושות של פלפיטציות וקצב לב לא סדיר. בדיקת האקו לב הייתה תקינה. אשמח מאוד להסבר על משמעות תוצאות בדיקת ההולטר. בתודה מראש! סיכום ממצאי הבדיקה יממה א' תחילת בדיקה: 09:58 סיום בדיקה: 10:51 סה“כ שעות: 0:0 24:55 הקצב הבסיסי: מהירות מינימלית: 58 מהירות מקסימאילית: 142 מהירות ממוצעת: 72 הפרעות קצב חדריות VPC’S: לא נצפו. הפרעות קצב על חדריות APC‘S: נצפו סה''כ 320 APC'S במשך הבדיקה. בפיזור לא הומוגני ביממה. הפרעות הולכה: לא נצפו. פעילות קוצב: שינויים משמעותיים בקטע st: לא נצפו. תלונות הנבדק: לא נצפו. הממצאים בהתאם לתלונות: הערות/סיכום: קצב סינוס. מהירות מינימלית - 51 פעימות לדקה, מהירות ממוצעת - 72 פעימות לדקה. נצפו קטעי SINUS TACHYCARDIA במהירות של עד 144 פעימות לדקה. APC's בכמות בינונית. בדיקה ראשונה מתוך 48 שעות. סיכום ממצאי הבדיקה יממה ב' תחילת בדיקה: 10:51 סיום בדיקה: 09:14 סה“כ שעות: 0:0 22:22 הקצב הבסיסי: קצב סינוס מהירות מינימלית: 48 מהירות מקסימאילית: 137 מהירות ממוצעת: 69 הפרעות קצב חדריות VPC’S: לא נצפו. הפרעות קצב על חדריות APC‘S: נצפו סה''כ 58 APC'S במשך הבדיקה. הפרעות הולכה: לא נצפו. פעילות קוצב: שינויים משמעותיים בקטע st: לא נצפו. תלונות הנבדק: לא נצפו. הממצאים בהתאם לתלונות: הערות/סיכום: קצב סינוס. מהירות מינימלית 48 פעימות לדקה, מהירות מקסימלית עד 137 פעימות לדקה, מהירות ממוצעת ביממת המעקב 69 פעימות לדקה. APC's בודדים. נצפו קטעי סינוס אריתמיה קלה עם מרווחי R-R עד 1.5 שניות. בדיקה שניה מתוך 48 שעות.

למעשה את המבקש יעוץ |ווירטואלי"? מזכיר- הפורום מיועד לשאלות כלליות ולא לצורך התיעצות.

28/04/2019 | 12:03 | מאת: ישי

האמת, ביקשתי הסבר על משמעות התוצאות, בעיקר כדי לדעת האם עלי להקדים הפגישה עם הקרדיולוג. אינני יודע האם זה נחשב ייעוץ. בכל מקרה תודה על תגובתך. קיבלתי תשובה בפורום אחר באתר.

האמת אני בדעה חד משמעית, שאם רופא מפנה לבדיקה, הוא מצפה לראות תוצאותה ולדון עם הנבדק על תוצאות. וזה מה שאני מצפה מהפציינטים שלי.

10/05/2019 | 22:46 | מאת: ישי

תודה על ההבהרה. אתה צודק. קבעתי תור עם הקרדיולוג כדי שיעבור על תוצאות הבדיקה עוד לפני שהבדיקה בוצעה. אני עדיין ממתין לאותו תור. מה ששאלתי כאן היה בנוסף ולא במקום.

מנהל פורום הפרעות קצב לב