סינוס טכיקרדיה ומשמעותה

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

28/02/2019 | 17:13 | מאת: דליק

שלום דוקטור שבן אדם עושה בדיקת אק"ג ונמצא דופק מעל 100 ובממצא עולה שזה סינוס טכיקרדיה משמעות הדבר שהקטע הטכיקרדי אינו מהלב ? אלא מגורם אחר שלא קשור ללב שגורם לזה ? כי ידוע שזה קצב סינוס זה תקין..

קצס נורמלי נקרה "קצב סינוס" מכוון שהמקור הוא ב"קוצב הטבעי" שלנו שנקרה Sinus node (או Sinoatrial node). טכיקרדיה זה קצב מהיר. בדרך כלל מגדירים טכיקרדיה סינוסלית כאשר קצב מעל 100 (בממוצע). כמובן כל מקרה לגופו. תגובה נורמלית של הלב למאמץ פיזי, נפשי, כאב, חום, מצבים אחרים זאת עליה בדופק - בקצב סינוס. אם קצב סינוס עולה ללא סיבה - זה נקרה Inappropriate sinus tachycardia. ז"א טכיקרדיה סינוסלית ללא סיבה מוצדקת. ראה גם תשובות בנושא בפורום הנוכחי

מנהל פורום הפרעות קצב לב