סינוס טכיקרדיה דוקטור

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

21/02/2019 | 16:19 | מאת: מאיר

שלום דוקטור סינוס טכיקרדיה ידוע בעולם הרפואה כקצב לב תקין. שאלתי אליך היא לגביי ההגדרה של המונח. איך קצב סינוס טכיקרדיה מוגדר כתקין ? הרי נניח שבן אדם במנוחה ופתאום חווה סינוס טכיקרדיה הרי זה קצב שעולה מ100 פעימות ומגיע גם ל150 לצורך העניין אז מה תקין כאן ? כי ידוע שקצב לב תקין במנוחה הוא 60-100 אז למה סינוס טכיקרדיה מוגדר כתקין ? יצא לי לחוות קצב לב שנע בין 100 ל130 לאחרונה כמה פעמים עברתי אקג מספר פעמים שמה נאמר לי שהקצב הוא סינוס טכיקרדיה דיינו תקין לא הבנתי איך קצב מהיר נחשב לתקין ? תודה מראש על התשובה

Sinus tachycardia זה קצב ממקור תקין, אך מועץ. קיים מוסג Inappropriate sinus tachycardia כדי לתאר מצבים שתיארת. זה כאשר קצב עולה ללא סיבה. ברור שקצב נורמלי יכול לעלות מסיבות שונות (מאמץ פיזי או נפשי, חום, כאב וכו'). במידה וקצב עולה ללא סיבה- נשקלת צורך לטיפול, לא תמיד צריך.

מנהל פורום הפרעות קצב לב