מה קורה לקוצב לב אחרי שבן אדם נפטר

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

20/01/2019 | 11:47 | מאת: אלונה

שלום דוקטור, אמא שלי סבלה מהפרעת קצב והשטילו לה קוצב לב לכוון ל60, כי בלי זה הדופק שלה היה נמוך. היא נפטרה ממחלה אחרת, וכאשר הרופאים קבעו את מותה, לקחת את היד שלה והרגשתי "דופק". אמרו לי שזה לא דופק אלה מכות חשמל שהקוצב ממשיך לתת. השאלה שלי: האם הקוצב ממשיך לתת את מכות החשמל האלו עד שנגמרת הסוללה(אם כן - כמה שנים זה?), או שהוא מפסיק בעצמו אחרי כמה ימים כשבן אדם כבר נפטר? קיבלתי תשובות שונות בנושא, לכן אני שואלת אותך, אני רוצה לדעת מה קורה לגופה עשכיו...

קוצב ממשיך לעבוד. אלו לא מקות כמובן. קטצוב לב ללא תגובה של לב. לגופה לא קורה כלום

מנהל פורום הפרעות קצב לב