אק"ג עד כמה הוא נותן תמונת מצב

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

19/01/2019 | 02:18 | מאת: מושיקו

שלום דוקטור אני יודע שיש הרבה בדיקות שאפשר לעשות ללב, אבל הבדיקה הידועה והראשונה שעושים זה אק"ג,אני יודע שהבדיקה קצרה, עד כמה הבדיקה נותנת תמונת מצב ללב ? , מה אפשר להסיק ממנה ? מה היא מאתרת ?

בדיקת האק"ג, למרות שהיא "עתיקה", "פשוטה" וקצרה, נותנת הרבה מידע על מצב הלב כולל הפרעות קצב והולכה, מצב זרימת הדם בשריר הלב" ועוד דברים שונים. כן בנוכחות בדיקות "מודרניות" יכול להיווצר רושם שמשמעות האק"ג ירדה, אך הרושם הוא שגוי. עדיין בשבילינו, רופאים בכלל, קרדיולוגים בפרט ומומחים בהפרעות קצב במיוחד הבדיקה היא חשובה ביותר.

מנהל פורום הפרעות קצב לב