חשד לתסמונת ברוגדה - בשנות ה 40

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

15/10/2018 | 12:58 | מאת: אנונימי

שלום רב, בשנות ה 40 אושפזתי לאחר שהגעתי לבית החולים עם פרה-סינקופה והרגשת דופק מוזרה. במיון ראו עליה קלה ב ST שבין V1-V3 עם INCRBBB. כמובן שהשאירו אותי עם חשש לברוגדה. לאחר שביצעתי הולטר רגיל החליטו לעשות לי גם הולטר 12 אזורים (, הוסבר לי שלא רוצים לקחת סיכונים כיוון שיש רקע במשפחה של הפרעות קצב כתוצאה מתקף לב ופגיע בשריר הלב ולא מברוגדה). לאחר קבלת התוצאות, השתחררתי כאשר לא הודגמה התסמונת בשני ההולטרים שעשיתי עם המלצה להמשך בירור ומבחן מאמץ. לפני יומיים בצעתי אקג בקופת חולים והוא נראה לגמריי תקין. השאלה שלי היא כזאת, האם INCRBBB יראה כל הזמן באקג כתבנית קבוע (אני יודע ש ST יכול להעלם ולצוץ ולכן יש את הבדיקה עם החומר) אבל חשוב לי לדעת אם INCRBBB זה דפוס שנראה כל הזמן באקג או שגם הוא יכול להעלם ולחזור. ודבר שני, האם INCRBBB הוא תנאי לתסמונת ברוגדה תודה

"Incomplete RBBB" - מוסג שבשימוש יום-יומי, לא ממש נכון. יש תבנית אקג שהוא דומה ל-RBBB, אבל לא RBBB והוא בהרבה מקרים נקרה-IRBB. הבדלים בתרשימי אקג, במיוחד בחיבורי חזה יכולים להיות "טכניים" בגלל שינוי מיקום האלקטרודות.

17/10/2018 | 08:01 | מאת: אנונימי

מודה לך מאד על תשובתך

מנהל פורום הפרעות קצב לב