תוצאות אק"ג ופעימות מוקדמות

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

21/11/2017 | 12:31 | מאת: בילי

שלום ד"ר גולובצ'ינר, בשנים האחרונות אותרו פעימות מוקדמות חדריות בהולטרים שונים שביצעתי. לאחרונה עלייה בהיקף הפעימות המוקדמות החדריות- נמצאו בהולטר 2060 פעימות ביממה כולל 99 זוגות ברצפים. אקו לב אחרון בקיץ היה תקין. באקו הנוכחי לפני כשבועיים ממצאים תקינים, אך במהלך הבדיקה הטכנאי רמז כי רואה רטט במחיצות שמתאים לתבנית של lbbb ושאגיד זאת לקרדיולוג. ביצעתי אק"ג בקופה - לטענת הקרדיולוג האק"ג הבסיסי תקין ולא רואים עדות - lbbb האם יכול להיות שהתגברות הפעימות המוקדמות יצרה בעיה חדשה של lbbb? האם ייתכן כי ממצא זה נראה באקו לב ע"י הטכנאי אך לא בא לידי ביטוי באק"ג בסיסי? האם יש צורך בבדיקות נוספות? תודה רבה

קרוב לוודאי בזמן ביצוע אקו הטכנאי ראה פעימות מוקדמות. הם כן גורמים לתנועה דומה ל-LBBB. אין משמעות לדבר.

מנהל פורום הפרעות קצב לב