פעימות מוקדמות או חוסר פעימה

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

19/11/2017 | 13:03 | מאת: סיגלית

שלום רב דוקטור גרגורי, מה שלומך? שוחחנו לפני חצי שנה בערך בנושא שהטריד אותי מאוד והוא: נושא הפעימות המוקדמות. במשך חודשיים וחצי סבלתי מהתופעה, ביצעתי מספר בדיקות והם; אקו לב פעמיים. ההוחטר לב pvcs 13 .צילום חזה ובדיקות דם תקינות. יום אחד החלטתי להפסיק את הטיפול בסרטקסט מהחשש לפעימות. ואכן כשהפסקתי הסתיימו הפעימות למשך 3 חודשים כאילו ולא היו. שמחתי והתחלתי להנות מהחיים. אך לצערי הרב ביומיים האחרונים שוב הרגשה של פעימות מוקדמות. וזה ממש מפחיד אותי.רק לפני חצי שנה עברתי את כל הבירורים והבדיקות ונשללה בעיה לבבית. יש לציין שבשבוע האחרון עברתי ימים לא קלים בכלל. מה לדעתך הפיתרון? אני פשוט מיואשת וחרדה מאוד. תודה רבה . ממתינה לתשובתך. סיגלית.

מבחינת פעימות מוקדמות אין סיבה לדאגה. אני די בטוח שכבר קודם הסברתי שזאת לא הפרעת קצב מסוכנת.

21/11/2017 | 16:03 | מאת: סיגלית

שלום רב דוקטור גרגורי יש לי בקשה . היום ביצעתי אקו לב שבו נאמר: חדרים ועליות בגודל תקין. התכוןצות החדר השמאלי והימני תקינים. פתיחת ארבעת המסתמים תקינה( עלים עדינים) המסתם האורטלי בעל 3 עלים. שורש האוארטה העןלה ברחובו תקין. המחיצה בין עלייתית ללא פגם. דופלר: זרימה תקינה דרך המסתמים ללא עדות לדלף. והדבר שהכי הבהיל אותי עד מאוד הוא: ההענות הדיאסטולית של החדר השמאלי ירודה במידה קלה. בבקשה דוקטור לא שמתי לב לזה כשהייתי אצל הרופא. האם תוכל בבקשה להסביר לי עם זה מסוכן? אודה לך מאודדדדד. תודה רבה . סיגלית.

דברי עם הרופאים שלך. לא מסוכן

מנהל פורום הפרעות קצב לב