תחושת רטט לא מובנת בחזה

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

01/07/2017 | 12:10 | מאת: אברום

ערב טוב מזה יומיים/שלושה מידי פעם, יכול להיות מספר פעמים ביום בהפרשים של דקות עד שעות אני מרגיש תחושה של מין רטט עדין כמו של פלאפון המופיע בסביבות מרכז החזה מלפנים (אולי פעם אחת הורגש גם בגב). הרטט הזה כמו חרחור פנימי נמשך כל פעם שניה שתיים. מיד לאחר מכן ניסיתי לחוש דופק ביד והוא היה קצבי מעט גבוה, אבל יתכן וזה קורה אצלי די הרבה, בקצב של 85-100 כשלפחות פעם או פעמיים הרגשתי הזעה למספר דקות שעבר. האם התופעה מסוכנת ו/או יכולה להיות קשורה ללב ? יתכן שזו פרפור כלשהוא או שפרפור היה אמור להיות מורגש גם בדופק לא סדיר ? (אני מנסה לבדוק דופק ביד אבל תמיד יוצא לי מספר שניות לאחר ההרגשה). יוצא לפעמים כי אני משתעל באופן יזום בזמן ההרגשה ולפעמים השיעול נמשך כהתקפי מספר דקות. אשמח ליעוץ והכוונה

אתחיל מהסוף. התכתבות בפורום לא יעוץ בשום אופן. יש להתייחס לפורום כלפורום אינטרנטי ובשום אופן לא כליעוץ רפואי מסודר. ההרגשה שתיארת לא נראת קשורה להפרעות קצב, אך תשובה יותר מדויקת ניתן לקבל רק אחרי בדיקות הנדרשות. אפשר להמליץ על אמצעי ניטור שונים.

מנהל פורום הפרעות קצב לב