טמבוקור ותרופות נספות והשפעתו

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

02/03/2017 | 13:48 | מאת: ענת

לוקחת טמבוקור 50 כבר 3 שבועות בגלל הפרעות קצב מרובות מעל 20% פעימות מוקדמות יש לי שתי שאלות: 1.האם מותר לקחת עם טמבוקור עם וואבן? 2. בגדול הכדור עוזר ביום אך בערבים ובלילה עדין יש הפרעות קצב מה זה אומר לגבי הכדור ? האם יכול להיות תגובה שונה ביום או בלילה ? יתכן שבגלל שבלילה יש יותר הפרעות אז הטמבוקור לא מתגבר עליהם? ההפרעות באות לידי ביטוי בעיקר בשכיבה

1. כן אפשר לקחת עם וואבן. 2. לא מדובר כאן בתגובה לתרופה בלבד. מדובר בשילוב של תופעה עצמה (התנהגות של הפרעת קצב שאין לי פרטים עליה) ותגובתה לתרופה. יש לא מעט הפרעות קצב שמופיעות יותר דווקא בלילה. בכל מקרה יש להתיעץ עם הרופאי שלך לגבי הטיפול. במידת הצורך עם מומחה בהפרעות קצב. יש מס' אפשרויות - עליה במינון, החלפת תרופה או טיפול אחר כגון אבלציה ("צריבה"). זה, כמובן תלוי בהרבה מרכיבים שאינם ידועים לי.

מנהל פורום הפרעות קצב לב